Cursussen


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er gaat haast geen dag voorbij, of je hoort wel een ambulance met gillende sirenes. Geen wonder dat je bij het woord 'ongeluk' meteen aan bloed en ellende denkt. Het grootste deel van de ongelukken gebeurd gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen.
Een schaafwond, verstuikte enkel, een verbrande vinger, niets engs of bloederig, iedereen kan helpen, zolang je maar weet wat te doen. Tijdens een cursus Eerste Hulp leer je wat je moet doen, en misschien nog wel belangrijker, wat je niet moet doen, wanneer je in aanraking komt met een slachtoffer van een ongeluk.

Bij voldoende deelname zal er een cursus worden gestart en die duurt ongeveer 16 lessen van 2 uur. Een kader-instructeur(-trice) leert je alle kneepjes van het vak, ook verbandleer, reanimatie en AED. Op een gezellige en ontspannen manier word je opgeleid tot een EHBO Hulpverlener. Hierbij zullen ook af en toe mensen van de LOTUS aanwezig zijn. Deze hebben geleerd wonden levensecht na te maken en ongevalsituaties levensecht na te spelen. Hierdoor lijkt het of je een echt slachtoffer behandeld. Heb je interesse of vragen, bel of mail dan voor meer informatie.

Nieuw dit jaar is het volgen van een opleidingscursus via internet, E-learning genaamd. Je bepaalt zelf de snelheid van het leren van de theorie, waarna in 6 lessen het praktijkgedeelte zal worden aangeleerd, om vervolgens examen te doen. Interesse of vragen ? Bel of mail dan met ons secretariaat. info@ehboharreveld.nl

Ben je alleen geïnteresseerd in reanimatie en gebruik van een AED, dan kun je bij voldoende deelname een cursus AED Hulpverlener starten bij het Rayon. In één dagdeel (gelijk aan 4 uur), leer je hoe je moet reanimeren en hoe je de AED apparatuur dient te gebruiken. Daarnaast is het jaarlijks herhalen van de stof erg belangrijk, dit kan in een in een cursusavond die 2 uur duurt. Interesse of vragen? Neem dan contact met ons op.